• Vŕbová píšťalka

          • Dňa 23. novembra sa v Kine Tatra konalo okresné kolo súťaže v speve ľudových piesní pod názvom „Vŕbová píšťalka“.

             Spev to je radosť a potešenie. Ľudová pieseň dokáže rozveseliť každého človeka a to najmä vtedy, keď sa spojí s krásnym detským hlasom. Svojim výkonom najlepšie presvedčil a svoj spevácky talent preukázal žiak 5. ročníka Peter Kseňák, ktorý získal 1. miesto.

            Výborne našu školu reprezentovali aj Veronika Lichvárová (5. A) a Lukáš Bittner (1.A). Víťazovi srdečne blahoželáme.

          • Technická olympiáda (okresné kolo)

          • Dňa 23.11.2023 sa konalo okresné kolo Technickej olympiády.

            Naša škola mala zastúpenie v obidvoch súťažných kategóriách.

            Žiaci počas súťaže ukázali svoje vedomosti nielen v teoretickej časti, ale aj pri praktických zručnostiach. Teší nás, že sa chlapcom darilo.

            V kategórií A žiaci 9. ročníka N. Kundľa a M. Markovič obsadili 3. miesto a v kategórií B žiak

            6. ročníka V. Beňo obsadil 2. miesto.

            Srdečne blahoželáme!

          • Zober loptu, nie drogy!

          • Každoročne pripadá Európsky týždeň boja proti drogám na tretí novembrový týždeň. V tomto  roku  tento týždeň prebiehal od 19. do 23. novembra.  Je známe, že  prevencia začína v rodinách, v komunikácii a v správnom trávení voľného času.

            Naši žiaci sa v tomto týždni zapojili do športových aktivít, aktívne spolupracovali a komunikovali s pracovníčkou RÚVZ. Na triednických hodinách sa sústredili  na výpovede ľudí, ktorí prešli PEKLOM drog a veríme, že ich negatívne skúsenosti budú pre všetkých výstrahou.

            ZOBER LOPTU a NIE DROGU je tá správna cesta.

        • iBobor - celoslovenská informatická online súťaž
          • iBobor - celoslovenská informatická online súťaž

          • V dňoch 6. - 12. novembra 2023 sa uskutočnila celoslovenská informatická online súťaž iBobor, v ktorej si žiaci 3. až 9. ročníka mohli vyskúšať svoje vedomosti z informatiky a zručnosti analytického myslenia.

            Úspešní riešitellia v jednotlivých kategóriach:

            Drobec (3. ročník): Dávid Šviderský (3R), Martin Sivuľka (3R), Damián Schloserik (3R), Maroš Raškevič (3R), Peter Zima (3R)

            Bobrík (4. a 5. ročník): Zuzana Arendáčová (5R), Anastázia Palubová (5R), Juraj Lichvár (4R), Diana Zamišková (5R), Michal Zima (4R), Diana Zamišková (ťR), Ela Hutníková (4R), Miroslava Pacoltová (5R)

            Benjamín (6. a 7. ročník): Natália Mačíková (7R)

            Kadet (8. a 9. ročník): nie je úspešný riešiteľ

             

             

             

             

             

          • Burza informácií o stredných školách pre 9. ročník

          • Kam na strednú?

            Túto otázku si kladú aj naši deviataci. Pri rozhodovaní im môže pomôcť Burza stredných škôl, ktorá sa uskutočnila 7. 11. 2023 v Športovej hale v Starej Ľubovni.

            Svoje študijné odbory na nej predstavili všetky ľubovnianske stredné školy, SOU v Podolínci, ale aj SOŠ zo Svitu a Pedagogická a sociálna akadémia z Levoče. 

            Deviatakov zaujali nielen šikovní študenti, ktorí prezentovali svoje školy, ale aj celková atmosféra - v športovej hale sa to hmýrilo mladými ľuďmi, ponukami, technikou, spevom, tancom, ochutnávkami jedál, nápojov, zdobili sa torty, upravovali sa účesy, prezentovali sa možnosti pobytu v zahraničí, ale už aj ponuka práce po strednej v našej Ľubovnianskej nemocnici.

          • Október - mesiac úcty k starším

          • Jeseň je krásna, jeseň je dar …

            Jeseň symbolizujúca plynutie času života…

             

            Každý mesiac v roku má svoje jedinečné čaro. Má svoj význam pre prírodu, ako aj pre nás ľudí. Mesiac, ktorý je sprevádzaný babím letom, rannými hmlami je typický pre október, ktorý je venovaný úcte starším.

            A my žiaci ZŠ Kamienka sme im to stretnutie spríjemnili naším kultúrnym vystúpením 

            v nedeľu 8. októbra 2023 v Kultúrnom dome v Kamienke.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry (školské kolo)

          • Školské kolo 16. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka sa uskutočnilo 17. 10. 2023 v priestoroch školy.

            Osem súťažiacich z 8. a 9. ročníka: Patrícia Beňová, Mária Špirková, Liliana Hulvejová, Michaela Zimová, Alexandra Zimová, Eva Sivuľková, Elenka Sipková a Adam Arendáč absolvovalo tradičné tri oblasti súťaže. Vypracovali online test zameraný na čitateľskú gramotnosť a vedomosti zo SJL, v druhej časti mali za úlohu urobiť transformáciu textu a napokon v ústnej časti – pripraviť a predniesť daný žáner rečníckeho štýlu. 

            Súťažiaci konštatovali, že súťaž bola náročná. O to viac potešili diplomy štyroch úspešných riešiteľov: Adama Arendáča, Máriu Špirkovú, Alexandru Zimovú a Evu Sivuľkovú. 

            Na okresnom kole bude našu školu reprezentovať Adam Arendáč z 9. ročníka. 

            Oceňujeme úsilie súťažiacich a blahoželáme!

          • Európsky týždeň športu

          • Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Tento týždeň je určený naozaj pre každého – bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti.

            Hlavnou témou zostáva výstižné „#BeActive“ – činorodosť, ktorá má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne. Zapojiť sa môžeš aj ty a každý deň. Stačí si zacvičiť a rozhýbať sa! 

            27. 09. 2023 sa aj naši žiaci zapojili do Európska týždňa športu. Tento deň bol plný športu, zábavy, smiechu a taktiež aj chutného občerstvenia. Naši žiaci si zasúťažili v rôznych športových aktivitách, kde ukázali svoju rýchlosť, šikovnosť a bojovného ducha. Mgr. Augustínová Fečková

          • Dejepisná exkurzia žiakov 6. - 9. ročníka

          • 29. septembra 2023 sa žiaci 6. - 9. ročníka zúčastnili na dejepisnej exkurzii pri príležitosti 79. výročia karpatsko-duklianskej operácie. Navštívili Vojenské múzeum vo Svidníku, Vyhliadkovú vežu na Dukle, Údolie smrti pri Kapišovej aj nemecký vojenský cintorín v Hunkovciach. Cestou späť sa zastavili v Bardejove, kde si prezreli historické centrum mesta.

          • Exkurzia žiakov 1. stupňa vo Vojenskej expozícii Michala Strenka v Starej Ľubovni

          • Sme veľmi radi, že nezažívame nástrahy vojny v priamom kontakte a môžeme žiť v pokoji.

            Dňa 13. 9. 2023 naši žiaci 1. stupňa absolvovali účelové cvičenie vo Vojenskej expozícií M. Strenka v SĽ. Okrem zaujímavej prehliadky pozemnej a leteckej vojenskej techniky, prehliadky zbraní a bunkrov sme zažili silné emócie z obdobia 2. sv .vojny. Ďakujeme majiteľom Katke a Braňovi Ilkovičovým za prípravu podnetného účelového cvičenia a želáme veľa úspechov pri zveľaďovaní významného areálu.

        • Slávnostné otvorenie školského roka
          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 je 4. septembra 2023 (pondelok) o 10,00 hodine v telocvični školy.

            Všetci žiaci 1. až 9. ročníka sú prihlásení 4. septembra 2023 na obed, ak niekto nemá záujem o obed v daný deň, prosím, aby sa odhlásili do 31. augusta 2023 u vedúcej školskej jedálne.

          • Školský výlet 6., 7. a 8. ročník

          • Vo štvrtok 29. júna žiaci 6., 7. a 8. ročníka v sprievode učiteliek Ing. A. Lichvárovej a ThLic. I. Halgašovej, PhD. navštívili krajské mesto Prešov.

            Na začiatku vystúpili na Kalváriu – v  minulosti to bola druhá najkrajšia kalvária na území Uhorska. Jej pôvod siaha do 18. storočia a ponúka krásny a jedinečný výhľad na celé mesto i okolie Prešova. Po miernom výstupe sa naši druhostupniari presunuli na Hlavnú ulicu Prešova za brány nákupného centra NOVUM.

            Ďalšou zastávkou bol Solivar – unikátny komplex technických objektov na čerpanie a varenie soli zo soľanky, pochádzajúci zo 17. storočia. So záujmom si pozreli šachtu Leopold, četerne (rezervoáre soľanky), varňu i ďalšie priestory na uskladnenie soli. Hodnotnú prehliadku o soli zavŕšila konečná „sladká“ zastávka na ceste domov – zmrzlina v Lipanoch.  

          • Školský výlet 1.a 2. ročník

          • Zistili sme, že záver školského roka pre predškolákov, prvákov a druhákov je najlepšie zavŕšiť výletom do Spiškej Novej Vsi. Užili sme si 3 krásne rozprávky H. CH. Andersena v Spišskom divadle, v ZOO sme obdivovali leva, tigra, opice, pštrosy, lamy, pyšného páva a iné zvieratká. V letnej páľave sme sa občerstvili a zamaškrtili na zmrzlinke a nabití energiou vyšantili v zábavnom parku  areálu  ZOO.

            Takýto  úžasný deň sme strávili 22.6.2023 v sprievode učiteliek MŠ  Bc. M. Špirkovej, M. Škvarovej,  učiteliek ZŠ Mgr. M. Škvarovej , Mgr. M. Bittnerovej a asistentky D. Rusiňákovej.

          • English star

          • V tomto školskom roku naši žiaci nelenili a zapojili sa do rôznych súťaží. Je chvályhodné, že sa zapojili aj do medzinárodnej súťaže English star. Podarilo sa nám Anglický jazyk spopularizovať ako vyučovací predmet, ale žiaci dosiahli aj obdivuhodné výsledky.

            Do súťaže sa z našej školy zapojilo 20 žiakov od 2. – 8.ročníka.

            13 žiakov bolo ocenených diplomom so zlatou medailou, nakoľko získali viac ako 85% úspešnosť. Veľká väčšina žiakov dosiahla viac ako 92%.

            Ocenení žiaci zlatou medailou:

            2.roč.  A. Kormaníková, T. Karašová a Lenka Vislocká, ktorá dosiahla úspešnosť 99%,

            3.roč. J. Lichvár, S.Krettová a Martuška Zálešová, ktorá dosiahla úspešnosť 98%,

            4.roč. J. Zima, Z. Arendáčová a Janík Lichvár, ktorý dosiahol 98% úspešnosť,

            5.roč.  E. Lichvárová dosiahla  86%,

            6.roč. M. Bukovič 92%, N. Mačíková  91%

            8.roč. T. Mosorjak, ktorý dosiahol 92% úspešnosť.

            Ostatní súťažiaci reprezentovali našu školu tiež úspešne a boli ocenení diplomom.

            F. Mačík, L. Mačíková. K. Markovičová, S. Čopjaková, Š.  Zima, N. Holíková, F. Kolej

             

            Všetkým zapojeným žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a zároveň BLAHOŽELÁME!

             

          • Matematický klokan

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zúčastnili celoslovenskej súťaže Matematický klokan. Spomedzi veľkého množstva súťažiacich sú úspešnými riešiteľmi:

            Richard Raškevič  (1R)    – 1. miesto

            Eliška Zamišková (2R)     - úspešný riešiteľ

            Šimon Zima (3R)                - úspešný riešiteľ

            Anastázia Palubová (4R) - úspešný riešiteľ

            Srdečne blahoželáme!

            Všetkých zúčastnených žiakov čaká v škole okrem vysvedčenía aj diplom od Klokana a malý darček.

            Ďakujeme všetkým za reprezentáciu školy a želáme veľa úspechov v budúcich ročníkoch!     

          • Duchnovičov Prešov

          • Súťaž Duchnovičov Prešov pokračovala dňa 12.6.2023 celoslovenským kolom v divadle

             A. Duchnoviča v Prešove.

            Našu školu reprezentovalo 7 recitátorov. V silnej konkurencii súťažiacich naši žiaci zabojovali a domov si priniesli aj vzácne ocenenia.

            0. kategória (próza)

            Juliana Beňová – 2. miesto

            I. kategória (próza)

            S. Krettová – 1. miesto

            II. kategória (próza)

            A. N. Glosíková – 2. miesto

            II. kategória (duchovný prednes)

            J. Karašová – 2. miesto

            III. kategória (próza)

            A. Zimová – 1. miesto

             

            Všetkým srdečne blahoželáme!

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kamienka
      • zskamienka@gmail.com zskamienka@zskamienka.edupage.org
      • sekretariát: 052 428 3521
      • 065 32 Kamienka 113 065 32 Kamienka Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne email: sj.kamienka@gmail.com
      • Vedúca školskej jedálne telefón: 0919 420 354
      • Materská škola: 0944 131 268
      • Zástupca riaditeľa: zskamienka.zastupca@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje