• Návšteva včelára na hodine Prvouky v 2. ročníku

          • Ak zahynie posledná včielka, do 4 rokov vyhynie celé ľudstvo aj život na Zemi.

            Včela medonosná | Naturfoto.cz

            Tešíme sa,  že včielky stále lietajú aj vďaka usilovným včelárom. Jedného rodáka z Kamienky sme si pozvali aj na hodinu PVO v druhom ročníku. Hodina bola spestrená zaujímavými informáciami, zážitkovým učením a bonusom bola aj ochutnávka sladučkého a zdravého medu.

            ĎAKUJEME včelárovi Miroslavovi Beňovi.

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

          • S nadaním sa človek rodí, ale ak nie je cielene a systematicky podporované, stráca sa a nerozvíja sa.

            Žiačky 8. ročníka Eva Sivuľková, Mária Špirková a žiačka 9. ročníka Lenka Zimová venujú svoj voľný čas aj prírodovedným predmetom. Žiačky usilovne riešili úlohy domáceho aj školského kola, aby si ako úspešné riešiteľky oboch kôl mohli zmerať svoje vedomosti na okresnom kole, ktoré sa konalo dňa 14. marca 2024 v Základnej škole na Levočskej ulici v Starej Ľubovni.

            Súťažilo sa v kategórii D, všetkých 12 žiačok a žiakov 8. a 9. ročníka základnej školy a osemročných gymnázií z piatich škôl riešilo náročné teoretické aj praktické úlohy v chemickom laboratóriu.

            Úspešnej riešiteľke Lenke Zimovej z 9. ročníka srdečne blahoželáme a všetkým žiačkam ďakujeme za usilovnosť a reprezentáciu našej školy.

          • Návšteva Ľubovnianskej knižnice (1. a 2. ročník)

          • Knihy sú bránou do sveta poznania. Mnohí z nás ich nepochybne majú odložené nielen v poličke, ale i v srdci. Už roky mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale i s knihou. Aj žiaci 1. a 2. ročníka vedia, že kniha je najväčší priateľ človeka a patrí k neodmysliteľným spoločníkom mladých, či starých.

            Dňa 2.2. 2024 a 8.3.2024 čakal na žiakov v priestoroch knižnice krásny program, ktorý pripravili šikovné pani knihovníčky a pán knihovník. Po krásnom a bohatom programe nás čakalo slávnostné pasovanie za „Členov knižnice“ a prvé vypožičanie knihy. S knihou v batohu a úsmevom na tvári sme sa presunuli do parku a následne do cukrárne, ktorá bola sladkou bodkou za krásnym, zážitkovo  stráveným popoludním s knihou.

            Dúfame, že návšteva priestorov knižnice a listovanie stránkami kníh podnietili záujem mnohých našich žiakov o literárne umenie a stanú sa vernými čitateľmi  mestskej knižnice.

          • EXPERT GENIALITY

          •       V tomto ročníku  sa do celoslovenskej  súťaže  EXPERT GENIALITY zapojilo  13 392 žiakov zo 767 škôl. Ani v našej škole žiaci nelenili a  17 žiakov sa aktívne  zapojilo  do súťaže. Ukázali, že sú odvážni  a dokážu  sa úspešne popasovať aj s rovesníkmi v rámci celého SLOVENSKA.

            Sme hrdí, že niekoľkým žiakom sa podarilo získať titul TOP Expert.

            Za svoj skvelý výkon získali  čestný titul TOP Expert žiačky 5.ročníka Anastázia Palubová, Júlia Zimová, Julianka, Karašová,  žiaci 7. ročníka  Marko Škvara, Július Lichvár  a žiačka 8.ročníka Liliana Hulvejová.

                  Úspešnými riešiteľmi, ktorí sa umiestnili v prvej štvrtine najúspešnejších  žiakov v rámci svojej kategórie podľa tried sa stali:

            A.Palubová, Júlia Zimová, Julianka, Karašová z 5.ročníka,

            Marko Škvara, Július Lichvár, Dávid Vislocký zo 7. roč.,

            Liliana Hulvejová,  Eva Sivuľková z 8. roč.

                  Ostatným  súťažiacim: Zuzana Arendáčová, Ján Lichvár, Diana Zamišková, Juraj Zima, Nela Holíková, Emília Lichvárová, Mária Špirková, Alexandra  Zimová, Adam Arendáč 

                                                                                     Ďakujeme za účasť.

            Všetkým úspešným riešiteľom BLAHOŽELÁME!

          • Vybíjaná

          • Dňa 07.03.2024 sa konalo okresné kolo vo vybíjanej žiačok. Celkovo sa okresného kola zúčastnilo 8 škôl, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Naše žiačky 5., 6. a 7. ročníka si svoje sily zmerali so žiačkami zo ZŠ Komenského, ZŠ Jakubany a ZŠ Sv. Cyrila a Metóda. Dievčatá podávali skvelé výkony, no žiaľ sa im nepodarilo postúpiť zo skupiny ďalej. Dievčatám ďakujeme za skvelý výkon a fair play. Mgr. Augustínová Fečková

          • Stolný tenis

          • Dňa 11.03.2024 sa konalo okresné kolo v stolnom tenise chlapcov. Chlapci boli rozdelení do dvoch skupín. Našu školu reprezentovali chlapci 8. a 9. ročníka. Chlapci podali skvelý výkon a umiestnili sa na 3. mieste v skupine, žiaľ ďalej sa im nepodarilo postúpiť. Chlapcom ďakujeme za krásny výkon a fair play. Mgr. Augustínová Fečková

          • Miss bábika

          • Spinkaj bába maličká,
            ja som tvoja mamička.
            Umyjem ťa, oblečiem ťa,
            ty si moje krásne dieťa,
            haju, haju, haj,
            uspať sa mi daj.

            Nielen túto, ale aj iné uspávanky, riekanky, či piesne bolo počuť v Centre voľného času v Starej Ľubovni, kde sa 12. marca 2024 konala tradičná súťaž Miss bábika, na ktorej sa zúčastnilo 17 žiačok 1. a 2. ročníka okresných základných škôl.

            Dievčatá predviedli svoj herecký talent, spev, prednes, kreativitu, zručnosť, šikovnosť, ale najmä vzťah k svojej obľúbenej hračke- bábike.

            Titul 3. Vicemiss bábika 2024 (3.miesto)  si vysúťažila aj žiačka 1. ročníka našej školy Nelka Bittnerová, ktorej srdečne blahoželáme.

          • Biblická súťaž a biblická olympiáda

          • 13. februára 2024 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Biblickej súťaže a olympiády. Súťažilo 12 žiakov v dvoch kategóriách.

            V B kategórii /3. a 4. ročník/ sa úspešnými riešiteľmi stali: Alenka Kormaníková, Danielka Sipková, Lenka Vislocká, Juraj Lichvár a Elka Hutníková, ktorí zároveň postupujú do okresného kola. Predmetom súťaže pre túto kategóriu bolo Lukášovo evanjelium.

            V 1. kategórii /5. -  9. ročník/ si žiaci preverili vedomosti z viacerých biblických kníh: Genezis kapitoly /12-36/, Daniel /kapitoly 1-6, 13/, Žalm 27 a Jánovo evanjelium. Trojica žiačok s najvyšším počtom bodov: Anastázia Palubová, Júlia Zimová a Zuzana Arendáčová postupujú do okresného kola. Úspešnou riešiteľkou tejto kategórie bola aj Lenka Zimová. Blahoželáme!    

          • Dejepisná olympiáda

          • 5. februára 2024 sa v priestoroch CVČ v Starej Ľubovni uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. V tomto školskom roku v monotematickej časti zamerané na históriu vybraných slovenských hradov a kaštieľov. V D kategórii sa na 3. mieste umiestnila žiačka 8. ročníka Eva Sivuľková, v E kategórii získala žiačka 7. ročníka Ema Špirková 2. miesto a postup do krajského kola. Blahoželáme!

          • Všetkovedko

          • Veľký súboj

            o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími

            15. ročník celoslovenskej vedomostnej súťaže

            Všetkovedko

            Nie každý vie všetko, ale napriek tomu 19 žiakov 1. stupňa  našej školy sa zapojilo do  celoslovenskej vedomostnej súťaže VŠETKOVEDKO.

            Medzi prvákmi  v rámci Slovenska súťažilo 8611 súťažiacich, pričom našej prváčke Nelke Bittnerovej sa podarilo predbehnúť 6224 súťažiacich a získala titul VŠETKOVEDKO.

            Aj medzi druhákmi sa našiel úspešný žiak Adamko Zima a  svojím  úspešným výsledkom predbehol 6261 druhákov. Do súťaže sa zapojilo 9080 druhákov a tak aj Adamko si vybojoval titul VŠETKOVEDKO.

            Štvrták Juraj Lichvár sa popasoval s náročnými štvrtáckymi úlohami, kde sa zapojilo 6685 žiakov. Získal titul VŠETKOVEDKO a bol šikovnejší ako 5223 štvrtákov.

            Do súťaže sa zapojili aj žiaci:

            1. roč. Vierka Raškevičová, Kristínka Matoľáková, Slávko Mačík, Martinko Karaš a Peťko Vyrostko,

            2. roč. Riško Raškevič, Alex Lichvár, Katty Bľandová a Julianka Beňová,

            3. roč. Marko Kolej, Martin Sivuľka, Alenka Kormaníková, Lenka Vislocká a Eliška Zamišková,

            4. roč. Jozef Čopjak a Sofia Suchodolská.

            Všetkým súťažiacim ĎAKUJEME a úspešným riešiteľom VŠETKOVEDKOM

            BLAHOŽELÁME!

        • 2% z dane
          • 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to - Návod

          • Školské kolo dejepisnej olympiády

          • 7. decembra 2023 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo 16. ročníka dejepisnej olympiády, ktoré bolo v tomto roku zamerané na slovenské hrady. Do olympiády sa zapojili žiaci 7. až 9. ročníka. V kategórii E - boli úspešnými riešiteľmi všetci siedmaci - Nelly Anna Glosíková, Marko Škvara, Ema Špirková a Dávid Vislocký. Na okresné kolo postupujú dvaja s najvyšším bodovým ziskom - Nelly Anna a Ema. V kategórii D - boli úspešnými riešiteľkami a zároveň postupujúcimi ôsmačky Mária Špirková a Eva Sivuľková. V kategórii C sa súťaže zúčastnil deviatak Adam Arendáč. Všetkým postupujúcim prajeme veľa šťastia na okresnom kole, ktoré sa uskutoční 5. februára 2024.

        • Babka a dedko 2023
          • Babka a dedko 2023

          • Dňa 30.11.2023 prebehlo na Mestskom úrade v Starej Ľubovni slávnostné vyhodnotenie súťaže

            Babka, Dedko 2023.

            Teší nás, že sa prísnej porote páčili práce našich dvoch žiakov

            4. ročníka Juraja Lichvára a Matúša Sivuľku.

            Práca J. Lichvára získala hlavnú cenu, ktorú si spolu so svojou babkou Annou Zimovou prevzal na mestskom úrade.

            Obidve vyhodnotené práce žiakov boli zverejnené v Zborníku .

            Blahoželáme!

          • GUĽKO-BOMBUĽKO (mimočítankové čítanie v 2. ročníku)

          • Časopisy a knihy sú magickou cestou, ako v deťoch podporiť zvedavosť a lásku k učeniu.

             Nielen Guľko Bombuľko sa kotúľal po dvore, ale aj Druháčikovia sa prekotúľali prečítaním celej knihy do sveta fantázie, zážitkov a rôznych predstáv. Čítaním kníh nestratíme túžbu skúmať, poznávať a náš svet nás neprestane fascinovať.

            Veríme, že takto budú všetky deti hravé a šťastné!

          • Strážne veže - Vlastiveda vo 4. ročníku

          • Žiakov 4. ročníka na hodinách vlastivedy zaujala minulosť. Dozvedieť sa o živote našich predkov bolo pre nich veľkou výzvou. Osvojovali si netradičné názvy území, mená panovníkov a významných osobností, oboznamovali sa s rôznymi historickými udalosťami.

             Ochrana územia bola vždy pre našich predkov prvoradá.

            A tak vlastne vo fantázií detí a za pomoci rodičov vznikli STRÁŽNE VEŽE, ktoré mali veľký význam v časoch nájazdov Turkov a Tatárov na naše územie.

          • Vesmír - Prírodoveda vo 4. ročníku

          • Kto by sa nechcel raz dostať do Vesmíru? Sen mnohých. My sme si tento sen vo

            4. ročníku splnili. Každý zo žiakov si vytvoril  svoj vlastný vesmír. A tak sme mohli  to, čo je nám veľmi vzdialené obdivovať zblízka - hviezdy, planéty, Mesiace, súhvezdia.

            Poďte si to pozrieť spolu s nami!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Kamienka
      • zskamienka@gmail.com zskamienka@zskamienka.edupage.org
      • sekretariát: 052 428 3521
      • 065 32 Kamienka 113 065 32 Kamienka Slovakia
      • Vedúca školskej jedálne email: sj.kamienka@gmail.com
      • Vedúca školskej jedálne telefón: 0919 420 354
      • Materská škola: 0944 131 268
      • Zástupca riaditeľa: zskamienka.zastupca@gmail.com
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje